Книги за женското здраве и женските тела

женственост, хормонален баланс, оптимално здраве за жените

Женски тела, женска мъдрост

Женски тела, женска мъдрост

д-р Кристиан Нортръп

В общество, което системно ни учи да не се вслушваме в гласа на собствените си тела, д-р Нортръп ни показва как въпреки всичко това е най-важния глас, който трябва да се научим да чуваме, и ни показва различни начини, по които да успеем да го направим. Показва ни как да вярваме на собствените си усещания и вместо да ги пренебрегваме, да използваме тяхната мъдрост, за да живеем пълноценен и щастлив живот в здраве.

Прочетете най-важните идеи от книгата.

Женското здраве е мистерия твърде дълго време благодарение на убеждението, че жените са просто по-малки мъже и съответните последствия за здравеопазването, което получваме. В тази книга Линда Крокет ни запознава с особеностите на ендокринната система на жените и какво е нужно, за да функционира женското тяло оптимално. 

Прочетете най-важните идеи от книгата.

 

Мистерията на женското здраве

Мистерията на женското здраве

Линда Крокет

Woman Code (Женският код)

Woman Code (Женският код)

Alisa Vitti

Като много жени, пишещи и занимаващи се с женски проблеми, и Алиса Вити е повлияна от идеите на д-р Нортръп за това как несъзнаваните ни убеждения могат да повлияят на това как се усещаме като жени. Вити прави проучване на женската и мъжката енергетика и полова психология и говори за необходимия баланс между двата вида енергии. Но също така описва разбираемо работата на хормоналните системи в организма, конкретни съвети за оптимизиране и поправяне, и също така описва как можем да се свържем с хормоналния си цикъл дори и когато сме на противозачатъчни.

Прочетете най-важните идеи от книгата.

Най-ценното за мен в тази книга е одробното обяснение как функционира и какви са фазите на менструалния цикъл, както и какво е нормално и какво не. Би трябвало да знаем тези неща още преди менахрето, но това е далеч от действителността в момента и подобни книги запълват много големи пропуски в познанията за собственото ни тяло.

Тази книга учи как разчитаме нормалните сигнали на тялото си. Да разбираме кога сме овулирали, да усетим промяната в хормоналните нива в различните фази на цикъла и да сме наясно как стреса може да повлияе на плодовитостта и ендокринната ни система. Обяснява колко са важни яйчниците и най-вече нормално работещите яйчници за нормалното състояния на целия ни организъм. И как точно да подпомогнем нормалната им работа.

Прочетете най-важните идеи от книгата.

 

Period Repair Manual

Period Repair Manual

Lara Briden